Ранно идентифициране на детска церебрална парализа

Центърът по детско развитие (ЦДР) към Медицински университет-Пловдив и УНИЦЕФ-България ви канят на обучение, посветено на ранното идентифициране на детска церебрална парализа и свързаните с това рискови фактори.

Обучението ще се проведе на 11-12.03.2024 г. в хотел Double Tree by Hilton, Пловдив. Предвидени са часови диапазони от 09:30 до 18:00 ч. на 11.03.2024 г. и от 09:30 до 17:00 ч. на 12.03.2024 г. Разходите за пътуване, обяд и нощувка на 11.03.2024 се поемат от организаторите.

Водещи на обучението са д-р Joanna Burton (Джоана Бъртън) – педиатър по неврологично развитие в института „Кенеди Кригер“ и доцент в катедрата по неврология в Медицинския университет „Джон Хопкинс“, САЩ, и д-р Betsy Ostrander (Бетси Острандер) – директор на програмата за фетална и неонатална неврология и доцент по педиатрия в Университета на Юта, САЩ. Обучението се извършва със съдействието на Фондация „Церебрална парализа“, най-голямата неправителствена организация, ангажирана с детската церебрална парализа в САЩ. Ще бъде осигурен симултанен превод на български език.

В рамките на обучението ще бъдат разгледани дефиницията, причините, видовете и класификациите на ЦП и ще включва практическо обучение за използването на инструментите HINE (Hammersmith Infant Neurological Examination), един от най-разпространените в световен план инструменти за ранно идентифициране на рисковете за церебрална парализа, и DAYC (Developmental Assessment of Young Children), широкоприложим инструмент за оценка на детското развитие. Обучението е предназначено за терапевти и специалисти, работещи пряко с деца с физически увреждания, включително ЦП или деца в риск от развитието на такава, и техните семейства.

Моля да потвърдите вашето участие на г-жа Деница Петрова, секретар в ЦДР, на тел. 032 602247 или ел. адрес: plovdivconf@gmail.com  в срок до 05.03.2024 г.